Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/123456789/155
Τύπος: | Άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό |
Τίτλος: | Quality and authenticity control of fruit juices-A review |
Συγγραφέας: | [EL] Δασενάκη, Μαριλένα[EN] Dasenaki, Marilena [EL] Θωμαΐδης, Νικόλαος[EN] Thomaidis, Nikolaos |
Ημερομηνία: | 13/03/2019 |
Περίληψη: | Food fraud, being the act of intentional adulteration of food for financial advantage, has vexed the consumers and the food industry throughout history. According to the European Committee on the Environment, Public Health and Food Safety, fruit juices are included in the top 10 food products that are most at risk of food fraud. Therefore, reliable, efficient, sensitive and cost-effective analytical methodologies need to be developed continuously to guarantee fruit juice quality and safety. This review covers the latest advances in the past ten years concerning the targeted and non-targeted methodologies that have been developed to assure fruit juice authenticity and to preclude adulteration. Emphasis is placed on the use of hyphenated techniques and on the constantly-growing role of MS-based metabolomics in fruit juice quality control area. |
Γλώσσα: | Αγγλικά |
Τόπος δημοσίευσης: | Athens, Greece |
Σελίδες: | 35 |
DOI: | 10.3390/molecules24061014 |
EISSN: | 1420-3049 |
Θεματική κατηγορία: | [EL] Φυσικές Επιστήμες[EN] Natural Sciences |
Λέξεις-κλειδιά: | fruit juice; authenticity; quality; analytical techniques |
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: | © 2019 by the authors. Licensee MDPI |
Όροι και προϋποθέσεις δικαιωμάτων: | This article is an open access article distributed under the terms and conditions of the Creative Commons Attribution (CC BY) license (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/).. |
Διατίθεται ανοιχτά στην τοποθεσία: | https://www.mdpi.com/1420-3049/24/6/1014 |
Ηλεκτρονική διεύθυνση του τεκμηρίου στον εκδότη: | https://www.mdpi.com/1420-3049/24/6/1014 |
Ηλεκτρονική διεύθυνση περιοδικού: | https://www.mdpi.com/journal/molecules |
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: | Molecules |
Τεύχος: | 6 |
Τόμος: | 24 |
Σελίδες τεκμηρίου (στην πηγή): | Article no 1014 |
Σημειώσεις: | (This article belongs to the Special Issue Recent Advances in Studies of Food and Beverages) Marilena Dasenaki’s Post-Doctoral Research was implemented under IKY scholarship funded by the “Supporting Post-Doctoral Researchers” Act of the Operational Programme "Human Resources Development, Education and Lifelong Learning" with Priority Axes 6,8,9 and co-funded by the European Social Fund (ESF) and Greek National Resources |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Μεταδιδακτορικοί ερευνητές |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Σελίδες | Μέγεθος | Μορφότυπος | Έκδοση | Άδεια | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Dasenaki, Thomaidis, Review, fruit juices, Molecules 2019.pdf | Δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό | 35 σελίδες σελίδες | 345.25 kB | Adobe PDF | Δημοσιευμένη/του Εκδότη | Δείτε/ανοίξτε |