Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/123456789/165
Τύπος: | Αναρτημένη ανακοίνωση (poster) |
Τίτλος: | Developing novel wine products containing biopreservatives and probiotic immobilized cells |
Συγγραφέας: | [EL] Σανταρμάκη, Βαλεντίνη[EN] Santarmaki, Valentini [EL] Νικολάου, Αναστάσιος[EN] Nikolaou, Anastasios [EL] Μητροπούλου, Γρηγορία[EN] Mitropoulou, Gregoria [EL] Σγουρός, Γεώργιος[EN] Sgouros, Georgios [EL] Κουρκουτάς, Ιωάννης[EN] Kourkoutas, Ioannis |
Ημερομηνία: | Ιου-2019 |
Περίληψη: | Nowadays, there is a growing interest in developing novel functional foods containing probiotic microorganisms. Probiotics are defined as ’live microorganisms which, when administered in adequate amounts, confer a health benefit on the host’.To induce the health effects, probiotic products should contain an adequate amount of live bacteria (at least 106 cfu/g of product at the time of consumption), according to IPA Europe recommendations. At the same time, consumers’ demand for healthier products lead to the necessity for replacing artificial food additives with bioactive,efficient and reduced toxicity natural antimicrobial agents. Considering that the production of new wines containing bioactive agents and probiotic cultures is expected to broaden consumers’ choices for probiotic food products which are mainly restricted to dairies, the aim of the present study was to assess low alcohol ( 6 log cfu/g even 3 hours after insertion into wines.Noticeably, all products were accepted by the sensory panel during the preliminary organoleptic evaluation and their excellent quality attributes were ascertained. |
Γλώσσα: | Αγγλικά |
Τόπος δημοσίευσης: | Crete island, Greece |
Σελίδες: | 1 |
ISBN: | 978-618-84533-0-2 |
Θεματική κατηγορία: | [EL] Βιοτεχνολογία τροφίμων[EN] Food Biotechnology |
Λέξεις-κλειδιά: | Immobilization; probiotics; natural immobilization supports; Biopreservatives |
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: | Copyright © 2019 |
Όροι και προϋποθέσεις δικαιωμάτων: | All the copyright of the present book belongs to the editor. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without the prior written permission of the Editors of the Proceedings. |
Διατίθεται ανοιχτά στην τοποθεσία: | https://fabe.gr/images/fabe_2019/fabe-2019-proceedings.pdf |
Ηλεκτρονική διεύθυνση του τεκμηρίου στον εκδότη: | https://fabe.gr/images/fabe_2019/fabe-2019-proceedings.pdf |
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: | Book of Abstracts of 4 th FaBE 2019 - International Conference on Food and Biosystems Engineering |
Σελίδες τεκμηρίου (στην πηγή): | 199 |
Όνομα εκδήλωσης: | 4 th FaBE 2019 - International Conference on Food and Biosystems Engineering |
Τοποθεσία εκδήλωσης: | Crete island, Greece |
Ημ/νία έναρξης εκδήλωσης: | 30/05/2019 |
Ημ/νία λήξης εκδήλωσης: | 02/06/2019 |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Ερευνητικές ομάδες |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Σελίδες | Μέγεθος | Μορφότυπος | Έκδοση | Άδεια | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Santarmaki et al_2019_International Conference on Food and Biosystems Engineering (FABE 2019)_poster 062_Crete_Greece_30 May-02 June_p_199.pdf | Abstract in Conference Proceedings | 311.96 kB | Adobe PDF | - | Δείτε/ανοίξτε |