Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/123456789/1680
Τύπος: | Αναρτημένη ανακοίνωση (poster) |
Τίτλος: | Compositional and functional properties of sweet buttermilk manufactured from sheep or cow milk or sheep cheese whey cream |
Συγγραφέας: | [EL] Σακκάς, Λάμπρος[EN] Sakkas, Lambros [EL] Ηγουμενίδης, Παναγιώτης[EN] Igoumenidis, Panagiotis [EL] Ευαγγελίου, Βασιλική[EN] Evageliou, Vasiliki [EL] Μοάτσου, Γκόλφω[EN] Moatsou, Golfo |
Ημερομηνία: | Ιου-2021 |
Περίληψη: | Παρουσιάσθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα πειραμάτων με αντικείμενο διαφορετικούς τύπους βουτυρογάλακτος που διαφοροποιούνται ως προς την προέλευση -γάλα ή τυρόγαλα, αγελαδινό ή πρόβειο γάλα- και τη θερμική επεξεργασία της κρέμας. Οι αναλύσεις που έγιναν αφορούσαν τη σύσταση και οξύτητα, το αντιοξειδωτικό δυναμικό, την επιφανειακή τάση, το ιξώδες, την γαλακτωματοποιητική ικανότητα, την ικανότητα σχηματισμού αφρού και την διαλυτότητα των πρωτεϊνών. Σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση, η προέλευση της κρέμας επηρέασε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, λίπος και οξύτητα, το αντιοξειδωτικό δυναμικό και τις λειτουργικές ιδιότητες. Η θερμική ιστορία της κρέμας δεν επηρέασε στατιστικά σημαντικά τη σύσταση, την οξύτητα και την αντιοξειδωτική συμπεριφορά του βουτυρογάλακτος ενώ επηρέασε τη λειτουργικότητά σε διαφορετικά pH. |
Γλώσσα: | Αγγλικά |
Τόπος δημοσίευσης: | Virtually |
Σελίδες: | 1 |
DOI: | 10.34623/9hhy-1y83 |
ISBN: | 978-989-9023-52-9 |
Θεματική κατηγορία: | [EL] Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων[EN] Food Science and Technology |
Λέξεις-κλειδιά: | buttermilk; churning conditions; composition; functional properties |
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: | © University of Algarve, Faro 2021. Published by ISEKI-Food Association |
Διατίθεται ανοιχτά στην τοποθεσία: | https://sapientia.ualg.pt/bitstream/10400.1/16684/1/ISEKI-Food2021_BoA_final_e-ISBN.pdf |
Ηλεκτρονική διεύθυνση του τεκμηρίου στον εκδότη: | https://sapientia.ualg.pt/bitstreams/1540bfa6-99ff-4974-a1fc-653a10225056/download |
Ηλεκτρονική διεύθυνση περιοδικού: | https://sapientia.ualg.pt/entities/publication/404bbcae-b382-4f26-a23f-7385c5c33194 |
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: | 6th International ISEKI-Food Conference (ISEKI-Food 2021). Book of abstracts. |
Σελίδες τεκμηρίου (στην πηγή): | 129 |
Όνομα εκδήλωσης: | 6th International ISEKI-Food Conference (ISEKI-Food 2021) |
Τοποθεσία εκδήλωσης: | Cyprus |
Ημ/νία έναρξης εκδήλωσης: | 23/06/2021 |
Ημ/νία λήξης εκδήλωσης: | 25/06/2021 |
Σημειώσεις: | Develop. of Human Resources Education & Lifelong Learning, Greek Ministry of Development & Investments MIS5048555 |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Ερευνητικές ομάδες |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Σελίδες | Μέγεθος | Μορφότυπος | Έκδοση | Άδεια | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
5048555_Συνεδριο_Π1.2_δικαιολογητικό_3β.pdf Restricted Access | poster | 663.05 kB | Adobe PDF | Δημοσιευμένη/του Εκδότη | Δείτε/ανοίξτε | ||
ISEKI-Food2021_BoA_final_e-ISBN.pdf Restricted Access | BOOK OF ABSTRACTS | 2.48 MB | Adobe PDF | Δημοσιευμένη/του Εκδότη | Δείτε/ανοίξτε |