Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/123456789/1680
Τύπος: Αναρτημένη ανακοίνωση (poster)
Τίτλος: Compositional and functional properties of sweet buttermilk manufactured from sheep or cow milk or sheep cheese whey cream
Συγγραφέας: [EL] Σακκάς, Λάμπρος[EN] Sakkas, Lambrossemantics logo
[EL] Ηγουμενίδης, Παναγιώτης[EN] Igoumenidis, Panagiotissemantics logo
[EL] Ευαγγελίου, Βασιλική[EN] Evageliou, Vasilikisemantics logo
[EL] Μοάτσου, Γκόλφω[EN] Moatsou, Golfosemantics logo
Ημερομηνία: Ιου-2021
Περίληψη: Παρουσιάσθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα πειραμάτων με αντικείμενο διαφορετικούς τύπους βουτυρογάλακτος που διαφοροποιούνται ως προς την προέλευση -γάλα ή τυρόγαλα, αγελαδινό ή πρόβειο γάλα- και τη θερμική επεξεργασία της κρέμας. Οι αναλύσεις που έγιναν αφορούσαν τη σύσταση και οξύτητα, το αντιοξειδωτικό δυναμικό, την επιφανειακή τάση, το ιξώδες, την γαλακτωματοποιητική ικανότητα, την ικανότητα σχηματισμού αφρού και την διαλυτότητα των πρωτεϊνών. Σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση, η προέλευση της κρέμας επηρέασε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, λίπος και οξύτητα, το αντιοξειδωτικό δυναμικό και τις λειτουργικές ιδιότητες. Η θερμική ιστορία της κρέμας δεν επηρέασε στατιστικά σημαντικά τη σύσταση, την οξύτητα και την αντιοξειδωτική συμπεριφορά του βουτυρογάλακτος ενώ επηρέασε τη λειτουργικότητά σε διαφορετικά pH.
Γλώσσα: Αγγλικά
Τόπος δημοσίευσης: Virtually
Σελίδες: 1
DOI: 10.34623/9hhy-1y83
ISBN: 978-989-9023-52-9
Θεματική κατηγορία: [EL] Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων[EN] Food Science and Technologysemantics logo
Λέξεις-κλειδιά: buttermilkchurning conditionscompositionfunctional properties
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © University of Algarve, Faro 2021. Published by ISEKI-Food Association
Διατίθεται ανοιχτά στην τοποθεσία: https://sapientia.ualg.pt/bitstream/10400.1/16684/1/ISEKI-Food2021_BoA_final_e-ISBN.pdf
Ηλεκτρονική διεύθυνση του τεκμηρίου στον εκδότη: https://sapientia.ualg.pt/bitstreams/1540bfa6-99ff-4974-a1fc-653a10225056/download
Ηλεκτρονική διεύθυνση περιοδικού: https://sapientia.ualg.pt/entities/publication/404bbcae-b382-4f26-a23f-7385c5c33194
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: 6th International ISEKI-Food Conference (ISEKI-Food 2021). Book of abstracts.
Σελίδες τεκμηρίου (στην πηγή): 129
Όνομα εκδήλωσης: 6th International ISEKI-Food Conference (ISEKI-Food 2021)
Τοποθεσία εκδήλωσης: Cyprus
Ημ/νία έναρξης εκδήλωσης: 23/06/2021
Ημ/νία λήξης εκδήλωσης: 25/06/2021
Σημειώσεις: Develop. of Human Resources Education & Lifelong Learning, Greek Ministry of Development & Investments MIS5048555
Εμφανίζεται στις συλλογές:Ερευνητικές ομάδες

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
5048555_Συνεδριο_Π1.2_δικαιολογητικό_3β.pdf
  Restricted Access
poster663.05 kBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηnocopyΔείτε/ανοίξτε
ISEKI-Food2021_BoA_final_e-ISBN.pdf
  Restricted Access
BOOK OF ABSTRACTS2.48 MBAdobe PDFΔημοσιευμένη/του ΕκδότηincΔείτε/ανοίξτε