Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/123456789/774
Τύπος: Αναρτημένη ανακοίνωση (poster)Πρακτικά συνεδρίου
Τίτλος: Ανάπτυξη, χαρακτηρισμός και λειτουργική συμπεριφορά νανοσύνθετων υλικών polydimethylsiloxane (PDMS) με ενίσχυση BaTiO3, BaSrTiO3, MWCNTs, GNP
Συγγραφέας: [EL] Πατσίδης, Αναστάσιος[EN] Patsidis, Anastasiossemantics logo
[EL] Ψαρρας, Γεωργιος[EN] Psarras, Georgiossemantics logo
Ημερομηνία: 29/05/2019
Περίληψη: Η επιστημονική και τεχνολογική σημασία των νανοδομημένων υλικών σε συστήματα προηγμένης τεχνολογίας είναι πολύ μεγάλη και αναγνωρίζεται διεθνώς, λόγω των εν δυνάμει εφαρμογών τους, που βασίζονται στη θερμομηχανική συμπεριφορά τους, στις ηλεκτρικές τους ιδιότητες κτλ. Η βασική επίδραση της νανο-ενισχυτικής φάσης σχετίζεται με την εκτεταμένη διεπιφάνεια που σχηματίζεται ανάμεσα στα συστατικά του σύνθετου συστήματος, μια τέτοια διάταξη μπορεί να προσομοιωθεί ως ένα διεσπαρμένο δίκτυο νανοπυκνωτών. Η φόρτιση και εκφόρτιση των σύνθετων νανοδιηλεκτρικών μπορεί να ορίσει μια διαδικασία αποθήκευσης ενέργειας στη νανοκλίμακα. Η ενσωμάτωση πολικών οξειδίων ή πιεζο/σιδηρο-ηλεκτρικών στοιχείων στο εσωτερικό ελαστομερικής μήτρας προσθέτει λειτουργικότητα στη συμπεριφορά των νανοσύνθετων, μέσω της μεταβαλλόμενης πόλωσης των εγκλεισμάτων. Από την άλλη μεριά η ενίσχυση των πολυμερών με νανοεγκλείσματα αλλοτροπικών μορφών του άνθρακα οδηγεί σε συστήματα με προηγμένη θερμομηχανική και ηλεκτρική συμπεριφορά. Στην παρούσα μελέτη εξετάσθηκαν οι διηλεκτρικές, μηχανικές και θερμικές ιδιότητες ως συνάρτηση της συγκέντρωσης και της διασποράς των πολικών κεραμικών σωματιδίων των συστημάτων ελαστομερικής μήτρας με νανο-εγκλείσματα τιτανικού βαρίου (BaTiO3) και νανοσωματίδια του μεικτού οξειδίου τιτανίου-στροντίου-βαρίου (BaSrTiO3). Επιπλέον, έγινε ενσωμάτωση νανοεγκλεισμάτων αλλοτροπικών μορφών άνθρακα, όπως νανοσωλήνες άνθρακα πολλαπλού τοιχίου (MWCNTs) και αποφλοιωμένων γραφιτικών νανοεπιπέδων (exfoliated graphite nanoplatelets, GnP) με σκοπό να προσδιοριστεί η επίδραση της συγκέντρωσης, του μεγέθους και της γεωμετρίας των νανο-εγκλεισμάτων στη συμπεριφορά των νανοσύνθετων υλικών.
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος δημοσίευσης: Αθήνα, Ελλάδα
Σελίδες: 6
Θεματική κατηγορία: [EL] Φυσικές Επιστήμες[EN] Natural Sciencessemantics logo
[EL] Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία[EN] Engineering and Technologysemantics logo
Λέξεις-κλειδιά: ΝανοσύνθεταBaTiO3BaSrTiO3MWCNTsPolydimethylsiloxane
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: © by the author(s)
Ηλεκτρονική διεύθυνση του τεκμηρίου στον εκδότη: https://12pesxm.chemeng.ntua.gr/proceedings
Τίτλος πηγής δημοσίευσης: 12ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής Πρακτικά Συνεδρίου
Όνομα εκδήλωσης: 12ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής
Τοποθεσία εκδήλωσης: Αθήνα, Ελλάδα
Ημ/νία έναρξης εκδήλωσης: 29/05/2019
Ημ/νία λήξης εκδήλωσης: 31/05/2019
Σημειώσεις: Η παρούσα Μεταδιδακτορική έρευνα υλοποιείται με υποτροφία του ΙΚΥ η οποία χρηματοδοτείται από την Πράξη «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/Ερευνητριών» από τους πόρους του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση» με άξονες προτεραιότητας 6,8,9 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ και το ελληνικό δημόσιο»
Παραδοτέο (paper) Κατά το τρίμηνο αναφοράς (όγδοο του εκτελούμενου έργου) ανακοινώθηκε η παρακάτω πλήρης εργασία σε Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με Κριτές: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΝΑΝΟΣΥΝΘΕΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Polydimethylsiloxane (PDMS) ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ BaTiO3, BaSrTiO3, MWCNTs, GNP» Α. Χ. Πατσίδης, Γ. Χ. Ψαρράς 12ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής, Αθήνα, 29 - 31 Μαΐου 2019. Σημειώνεται πως σε αυτήν αναφέρεται σύμφωνα με τις οδηγίες το ΙΚΥ ως φορέας χρηματοδότησης. Η πλήρης εργασία δημοσιεύτηκε στα πρακτικά του συνεδρίου. Εκπληρώνοντας το παραδοτέο (paper).
Εμφανίζεται στις συλλογές:Μεταδιδακτορικοί ερευνητές

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΣελίδεςΜέγεθοςΜορφότυποςΈκδοσηΆδεια
Patsidis_12PESXM_Paper_Paradoteo_2.pdfPaper1.55 MBAdobe PDF-ccbyΔείτε/ανοίξτε
Patsidis_Abstract__12PESXM.pdfAbstract397.85 kBAdobe PDF-ccbyΔείτε/ανοίξτε
Patsidis_12PESXM_2019_poster.pdfPoster1.77 MBAdobe PDF-ccbyΔείτε/ανοίξτε